Sjekke google pagerank med C#

Jeg har fått en del mail fra folk som gjerne vil ha scriptet som finner ut hvilken google pagerank en side har. Nå ligger scriptet her og det skulle være ganske enkelt å sette opp.

Scriptet som sjekker google pagerank har 3 klasser med til sammen 16 metoder og funksjoner. Jeg kommer ikke til å forklare hele scriptet i denne artikkelen. Pagerank gir deg en grei indikasjon på hvor bra google synes siden din er. Det tar tid å få bra ranking! Hvis du vil vite mer om dette kan du lese artikkelen om søkemotoroptimalisering

Last ned scriptet og ta en kikk 🙂 Hvis du ikke har støtte for asp.net på serveren din kan du benytte Serverside Services. Det kommer en rekke tjenester der etter hvert og google pagerank er en av de første. Med Serverside Services kan du hente google pagerank via en url. feks http://services.serverside.no/GooglePagerank.ashx?domain=www.digi.no. Den siden skriver ut tallet som er angitt domenes pagerank. Du kan enkelt hente dette tallet vha en WebClient i .NET (se artikkelen Laste ned en side med WebClient og StreamReader) eller med Ajax (se artikkel Hva er ajax. Artikkel med enkelt eksempel)

GooglePagerank.zip GooglePagerank.zip (4,2 KB)

Du kan teste scriptet på Tools/Google Pagerank

Mer info om Google Pagerank finner du på Google Technology og på Wikipedia